Tandradpomp of tandwielpomp van TUTHILL | MULTIPOMP

TUTHILL Tandradpomp

Werkomgeving

De TUTHILL verdringerpomp is aan te raden bij licht- en zwaar visceuse vloeistoffen tot 4,4 miljoen cP. Een TUTHILL verdringerpomp, en dan met name de tandradpomp, wordt vooral gebruikt in de chemische, petrochemische, farmaceutische en aanverwante industrie.

Constructie

Door de verschillende constructies en uitvoeringen van de TUTHILL verdringerpompen is het mogelijk om producten te verpompen met een lage tot extreem hoge viscositeit, hoge temperatuur, hoge abrasiviteit, afschuivingsgevoeligheid of een combinatie van al deze eigenschappen.

Door de variëteit in pompprincipes is er binnen het TUTHILL pakket vrijwel altijd een oplossing te vinden voor iedere toepassing.

Modellen

TUTHILL is een gerenommeerde fabrikant van verdringerpompen met mechanische asafdichtingen, lipseals en magnetische koppelingen (magneetpomp).

Een TUTHILL verdringerpomp is leverbaar in verschillende uitvoeringen:

fabriek Tuthill
 1. intern vertande tandradpomp
 2. extern vertande tandradpomp
 3. roterende plunjerpomp (lobbe)
 4. gerotor pomp

Technische specificaties:

 1. capaciteit van 5 l/min tot 2500 l/min (150 m³/u)
 2. maximum persdruk 31 bar
 3. maximum viscositeit 4.400.000 cP

Materialen

Een TUTHILL verdringerpomp kan geproduceerd worden in: gietijzer, gietstaal, roestvrijstaal of kunststof.

 

Tandradpomp en Tandwielpomp

Het ontwerp van de tandradpomp, ofwel tandwielpomp, is zodanig dat het mogelijk is om bestaande tandradpompen direct te vervangen door een TUTHILL tandradpomp, zonder dat er aan de installatie of aandrijving iets hoeft te veranderen.

Een TUTHILL tandradpomp kan geleverd worden in metrische of Amerikaanse maatvoeringen. Dit geldt zowel voor de flensaansluiting als ook voor de asmaten. De pompen kunnen voldoen aan de meest gebruikelijke internationale standaarden en/of klantenspecificaties.

Voor de te gebruiken afdichtingen kan een keuze gemaakt worden uit stopbuspakkingen, lipseals van eigen fabricaat en enkele of dubbele mechanische afdichtingen. Een aantal pompen is ook te voorzien van een magneetkoppeling.

TUTHILL tandradpompen kunnen geleverd worden als volledige pompunit, voorzien van koppeling, motor/reductor en fundatieplaat. Het is mogelijk om een eigen keuze te maken uit de verschillende fabrikanten van koppelingen en motoren/reductoren.

De gehele pompopstelling is een eigen ontwerp en kan aangepast worden naar uw wensen.

 

Ook wanneer u op zoek bent naar centrifugaalpompen bent u bij MULTIPOMP aan het juiste adres. Neem voor vragen over onze mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op.

Interne tandwielpomp GlobalGear type GG met haakse aansluitingen en voorzien van overstortventiel.

Interne tandwielpomp GlobalGear type GG met in-line aansluitingen.

Deze types zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, met of zonder overstortventiel, in verwarmde uitvoering en met verschillende soorten asafdichting. De aansluitingen kunnen NPT- of BSP-draad zijn of flenzen volgens ANSI of DIN. Het ontwerp van de pomp is volgens het Back pull-out principe wat toelaat om het natte gedeelte van de pomp geheel te demonteren zonder dat het pomphuis uit het leidingsysteem verwijderd dient te worden. Dit vermindert de service- en stilstandtijd aanzienlijk.

Interne tandwielpomp GlobalGear type MD/MG voorzien van magneetkoppeling. De magneetgekoppelde pomp is een afgeleide van het type GG en is verkrijgbaar in dezelfde materialen en met dezelfde aansluitingen.

Interne tandwielpomp type 1000-serie voor smeerolietoepassing verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen L-C-G en 1000-serie afhankelijk van de gewenste capaciteit en druk.

Roterende plunjerpomp (lobbe) type HD/ID. Bij dit type wordt er gebruik gemaakt van een externe tandwielkast, waardoor er geen metaal contact bestaat tussen de roterende plunjers en zelfs droogloop mogelijk is. De pomp is verkrijgbaar met een enkelzijdige en dubbelzijdige lagerconstructie waarbij de dubbelzijdige lagerconstructie bestand is tegen extreem hoge drukken. Tevens is dit type uitermate geschikt voor het verpompen van vloeistoffen waarin vaste delen voorkomen.

Tuffseal

De Tuffseal is een door Tuthill speciaal ontwikkelde lipseal asafdichting in dubbelvoudige of drievoudige uitvoering. Deze is op zeer eenvoudige wijze als cassette te monteren in de pomp.

Bij dit seal wordt er gebruik gemaakt van metaalgevuld of koolstofgevuld teflon lipseals die op een asbus afdichten, gemaakt van SiliciumCarbide. Deze constructie geeft een zeer betrouwbare en slijtvaste asafdichting daar waar de pomp veelal moeilijk af te dichten is middels mechanische asafdichtingen.

De maximum toelaatbare temperatuur is 190°C, maximum druk is 21 bar, de seal is bestendig tegen droogloop en laat fijn abrasieve vaste stof toe.

Het toepassingsgebied is:

 • verf
 • lijm
 • asfalt
 • drukinkt
 • olie en vetten
 • hars
 • glucose
 • detergenten, zepen
 • polymeren

Werkgebied Tuthill pompen