Magneetpomp

Magneetpomp

Een magneetpomp wordt ook vaak een magneetgekoppelde pomp of magnetisch aangedreven pomp genoemd. Bij een magneetpomp wordt het pompgedeelte gescheiden van de aandrijving door middel van een magneetkoppeling. Deze magneetkoppeling is opgebouwd uit een binnenrotor (magneetrotor) en een buitenrotor waartussen zich een afdichtingsmantel of scheidingsmantel bevindt.

Bij de meer traditionele pompen is er sprake van een asdoorvoer welke afgedicht dient te worden middels een mechanische afdichting. Bij een magneetpomp dicht de afdichtingsmantel de pomp volledig hermetisch af naar de atmosfeer. Er is hierbij dus sprake van een zogenaamde sealloze pomp. Het grote voordeel hiervan is een grotere veiligheid voor mens en milieu welke tevens veel besparing oplevert op onderhoud.

Multipomp kan deze magneetpompen leveren voor nagenoeg al de pompen in ons leveringsprogramma. Dit houdt in dat de metalen centrifugaalpompen van DICKOW hiermee uit te voeren zijn als ook de tandradpompen van TUTHILL.

Dickow metalen centrifugaalpompen
Tuthill verdringerpompen
Dickow metalen centrifugaalpompen
Tuthill verdringerpompen

Met deze magneetpompen kunnen wij ook voldoen aan de diverse internationale normen waaronder o.a. de ISO/EN 22858, ISO 5199 en API 685.

In de praktijk kan MULTIPOMP nagenoeg voor iedere toepassing een magneetpomp aanbieden. Ook daar waar men normaal gesproken het niet zou verwachten.

Wanneer u op zoek bent naar een magneetpomp bent u bij MULTIPOMP aan het juiste adres. Neem voor vragen over onze mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op.