Centrifugaalpomp van DICKOW | Multipomp

DICKOW Metalen Centrifugaalpomp

Werkomgeving

Een centrifugaalpomp van DICKOW is aan te raden bij laag- en lichtviskeuse vloeistoffen. De pomp wordt vooral gebruikt in de chemische, petrochemische, farmaceutische en aanverwante industrie.

Constructie

DICKOW is een gevestigde fabrikant van centrifugaalpompen met mechanische asafdichting en één van de marktleiders in pompen met een magneetkoppeling (magneetpomp).

De centrifugaalpomp van DICKOW kan voorzien worden van een mechanische asafdichting in een enkele of dubbele uitvoering. DICKOW levert eigen asafdichtingen, maar ook is het mogelijk, op verzoek van de klant, andere fabricaten in te bouwen. Alle centrifugaalpompen van DICKOW kunnen worden voorzien van een magneetkoppeling. Op het gebied van magneetgekoppelde centrifugaalpompen is DICKOW één van de belangrijkste leveranciers.

De unieke constructie van de DICKOW magneetpomp maakt het mogelijk deze in te zetten in de meest extreme omstandigheden. In het algemeen zijn de DICKOW magneetpompen een uitstekende keuze voor producten die kristalliseren, polymeriseren en/of waar zich vaste delen in bevinden. Ook zijn met deze magneetpompen producten met zeer hoge temperaturen (tot 450°C) te verpompen.

Om de kostprijs voor onderdelen zo laag mogelijk te houden, werkt DICKOW met onderdelen die voor veel pompen uitwisselbaar zijn. Het is mogelijk om het basisconcept zodanig aan te passen, dat deze inzetbaar is voor toepassingen waar normaal gesproken geen magneetpomp mogelijk zou zijn.

Alle centrifugaalpompen kunnen geleverd worden volgens EN-, ISO- en API-normen en/of klantenspecificaties.

Modellen

Een pomp van DICKOW kan geleverd worden als volledige pompunit, voorzien van koppeling, motor en fundatieplaat. Het is ook mogelijk om een eigen keuze te maken uit de verschillende fabrikanten van koppelingen en motoren. Alle centrifugaalpompen kunnen voorzien worden van flenzen volgens DIN- of ANSI-norm.

Pompen van DICKOW zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen:

fabriek Dickow
  1. eentraps centrifugaalpomp
  2. meertraps centrifugaalpomp
  3. zelfaanzuigende centrifugaalpomp
  4. zijkanaalwaaierpomp
  5. verticale zijkanaalwaaier of centrifugaalpomp

Technische specificaties:

  1. Capaciteit van 0,2 m³/u tot 1200 m³/u
  2. Opvoerhoogte tot 480 m vloeistofkolom

Materialen

Centrifugaalpompen van DICKOW kunnen geleverd worden in: gietijzer, gietstaal, verschillende soorten roestvrijstaal, Hastelloy C, Duplex of Monel.

 

Ook wanneer u op zoek bent naar een tandradpomp bent u bij MULTIPOMP aan het juiste adres. Neem voor vragen over onze mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op.

Centrifugaalpomp type NCL (volgens EN- en ISO normen) of type NCR (API 610) met mechanische asafdichting

Centrifugaalpomp met mechanische asafdichting voor specifieke toepassingen zoals thermische olie, type NKX, of heet water, type NHL-HLP

Centrifugaalpomp type NML met magneet-koppelingen vetgesmeerde lagerstoel (inbouwmaten volgens EN- en ISO normen), ook verkrijgbaar in blokbouwuitvoering type NMB

Centrifugaalpomp type NMR met magneet-koppeling voorzien van oliegesmeerde lagerstoel (volgens EN-ISO normen)

Centrifugaalpomp voor thermische olie type NMW en PRMW met magneetkoppeling voor temperaturen tot 450°C

Centrifugaalpomp met magneetkoppeling voor lichtere toepassingen, type KML-KMB en als verticale inline pomp, type KMV

Verticale inline centrifugaalpomp, type NCV/NCVL met mechanische asafdichting

Zijdekanaalwaaierpomp in één- of meertraps uitvoering met magneetkoppeling, type SCM of mechanische asafdichting, type SC, voorzien van NPSH-verlagende waaier, geschikt voor hoge drukken en lage capaciteiten

Centrifugaalpomp type PRM met magneet-koppeling volgens API 685

Zijdekanaalwaaierpomp in één- of meertraps uitvoering met magneetkoppeling, type WPM en als verticale pomp type SMV en type WPV geschikt voor lage drukken en lage capaciteiten

Meertraps centrifugaalpomp met magneet-koppeling, type HZM of voorzien van mechanische asafdichting type HZ, ook ver- krijgbaar in zelfaanzuigende uitvoering type HZS en type HZSM

Verticale meertraps staartpomp type HZV met mechanische asafdichting, ook verkrijgbaar als type NCT in één- of meertraps uitvoering of met magneetkoppeling, type NMT

De MAG-SAFE is een unieke, door DICKOW zelf ontwikkelde, temperatuursbeveiliging. Deze gepatenteerde beveiliging registreert de temperatuursverhoging ten gevolge van droogloop, te lage en/of geen flow, gesloten persafsluiter, defecte glij- en/of kogellagers, verstopping van de interne circulatie, vastlopen, enz. De reactiesnelheid van deze MAG-SAFE is dusdanig dat de veiligheid van uw magneetpomp te allen tijde gewaarborgd is en schade voorkomen wordt.

Door Dickow zelf ontwikkelde mechanical seal

Werkgebied Dickow pompen

Dickow werkgebied